Bali baby!

Vi ar nu pa bali! Det ar varmt som fan. Luftfuktigheten gor sa att det kanns som en bastu dygnet runt. Inatt hade jag svart att sova. Jag lag svettig och blank pa varat rum och blickade upp pa den gamla flakten som snurrade sakta, runt runt ovanfor mitt huvud. Jag lyssnade pa lugn musik for att bli somnig, men det hjalpte inte sa mkt. Istallet blickade jag over mot calle for att kolla om han ocksa lag vaken, men han lag med oppen mun och sov djupt, helt oberord av den 40gradiga varmen. Till slut, nar klockan var 6 pa morgonen, lyckades jag antligen somna in. Det var skont. Nagra timmar senare vaknade jag av att calle nop mig i tan. Jag var trott och kande mig helt orkeslos.. Men vi gjorde i ordning oss, smorjde in vara bleka sma kroppar med solskyddsfaktor och traskade ivag till den lilla hotellresturangen for att ata frukost. Det var gott att fa lite mat i magen, jag var namligen mkt hungrig vid det har laget.
Efter frukosten drog vi oss ner mot stranden som ligger ungefar 150 meter fran varat hotell. Vi hyrde varsin brada av nagra indonesiska pajaser och begav oss sedan ner mot det klara vattnet och dom fina vagorna.
Och fran att ha varit helt dod och seg, efter den langa somnlosa natten sa ersattes alla negativa tankar och fysik till ren lycka.
Den forsta vagen dyker upp! Den ar kanske en och en halv meter hog och jag kommer perfekt in i den. Jag kanner hur den lyfter mig och jag paddlare febrilt med armarna for att komma med den. Och sa far jag fart, och far ivag i hog hastitghet. Jag staller mig upp och hinner sta i nagra sekunder innan jag tappar balansen och faller av. PLASK! sager det nar jag dimper ner i vattnet. Det var en harlig kansla att sta pa den dar vagen aven om det bara varade ett kort kort ogonblick. Sen tittar jag bort mot calle och ser hur han ler med hela ansiktet.
Som vi har langtat, och nu ar vi antligen har igen! wihoo!

Framme i Kuala Lumpur

Vi mår bra. Vi har hittat ett hotell. Vi har nyss ätit middag. Och nu ska vi sova.
(by the way så fungerar inte våra mobiler här nere. Därför har vi inte kunnat smsa)


Vi e på G!

Med tonerna av självaste bob dylan i vår närvaro ligger vi här i Heathrow, london, på en heltäckningsmatta vid ett hisschackt, där förmodligen flera tusen andra backpackers har legat före vår tid. Vi befinner oss troligtvis på heathrows bästa undangömme, vi har tagit oss två trappor upp ovanför den "vanliga" våningen. Här har vi både el till datorn som Björn har tagit med, enskildhet, värme och helt sanslöst nog också trådlöst internet. Just nu tror jag inte att vi kan hitta ett bättre "kryp in" i denna annars sterila, kalla och tråkiga flygplats. Trots detta ligger vi nu ändå här på den gråfläckiga lite äckliga heltäckningsmattan från ett mycket tidigt årtal och funderar på hur vi ska döda de resterande 15 timmarna som vi har kvar på flygplatsen. Vi har redan lyckats döda sex timmar av dessa totalt 21, med ren glädje, spänning och lite film. Men den exaltism vi tidigare erhålligt känns nu som bortblåst och rastlösheten som tidigare var ett faktum börjar övergå till ett mer tröttsamt "vad ska vi göra nu i 15 timmar"?

Halåå där, nu fick calle tydligen lite skrivkramp och slängde istället över datorn till mig.
Såååå..
Det första jag vill säga är att vi båda mår bra och att jag har en positiv känsla inför den här resan.
Det andra jag vill säga är att jag har lite ont i rumpan. Vi har nämligen suttit konstant hela dagen.
Det sista jag vill säga och klargöra är att Alex Schulman inte är någon ond människa. Visst, han har kastad mycket skit på folk och ibland kanske varit lite väl hård. Men innanför det där hårda och vassa skalet är han nog bara en ömsint man med en liten skruvad och förvirrad hjärna. Jag och Calle lyssnade på hans sommarprat på flygresan hit. Det var bra. Han pratade om känslor, kärlek och skam. Jag tror vi båda blev aningen berörda.

Slutligen vill jag bara tacka Föräldrana Duvdahl som bjöd på mat och körde oss till trondheim. Jättesnällt!
Och till min egna mor vill jag hälsa att mini-apan har det bra. Han är med mig nu och ska få sig en banan snart. :)


Ett första inlägg


Vi heter Björn och Calle,
det här är våran blogg,
och vi åker till bali om en vecka och 4 dagar.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0